Tips voor het uitkiezen van de perfecte bloemen

fonQ.nl

Tips voor het uitkiezen van de perfecte bloemen

Cincopa WordPress plugin

Wilt u graag een vriendin bedanken voor haar hulp in de moeilijke tijd die u heeft doorgemaakt? Wilt u uw geliefde verrassen met een mooi cadeau? Of bent u van plan uw ouders te verwennen met een mooi geschenk? Veel mensen kiezen er voor om op dit soort momenten mooie bloemen te geven. Bloemen zijn namelijk het ideale geschenk om een speciale emotionele boodschap mee over te brengen. Tevens zorgen bloemen voor gezelligheid in huis en is dit een geschikt cadeau voor zowel mannen als vrouwen. Maar waarop moet u letten als u bloemen voor iemand koopt? Hoe kiest u de juiste bloemen voor de juiste gelegenheid?

Fifties Store - Vintage Style for Modern People

Kleuren   

Er bestaan bloemen in heel veel verschillende kleuren en deze kleuren hebben allemaal verschillende symbolische betekenissen. Zo worden bloemen met een witte kleur gezien als een kenmerk van puurheid en reinheid, maar ook van stilte en kalmte. Gele bloemen hebben daarentegen juist een actieve betekenis, met energie, warmte en kracht. Oranje is ook een kleur van vrolijkheid en optimisme. Bloemen met een rodekleur staan vooral voor liefde en passie terwijl roze bloemen meer voor romantiek staan. Bloemen die een paarse kleur hebben staan voor waardigheid, maar worden ook vaak gebruikt om rouw te symboliseren.

Vriendschap

Een mooi boeket voor een lieve vriend of vriendin kan worden samengesteld uit bloemen die symbool staan voor de vriendschap die jullie hebben. Acacia en Jasmijn zijn bloemen die symbool staan voor de vriendschap. Met de Chrysant kun je een vriend of vriendin bedanken voor jullie vriendschap. Een Iris in een boeket geeft aan dat de vriendschap veel betekent voor degene die het boeket geeft.

Liefde     

Voor een geliefde is het wat eenvoudiger om de juiste bloemen te kiezen om te geven. De rode roos is de meest populaire bloem aan een geliefde te geven. De Gardenia staat voor een geheime liefde en kan dus bijvoorbeeld goed op Valentijnsdag worden gegeven. Is het een nieuwe liefde en is de verliefdheid nog overvloedig aanwezig? Geen dan een boeket aan je geliefde met daarin een Sering.

Familie

Voor familie is het iets moeilijker om te bepalen welke bloemen er in het boeket zouden moeten komen. Er zijn namelijk veel verschillende bloemsoorten die een symbolische betekenis hebben die iets met familie te maken heeft. Zo heeft de Petunia de symbolische betekenis dat de gever het gezelschap van degene die het boeket krijgt erg weet te waarderen. De Margriet geeft aan dat de familie gelukkig maakt en de Lelie geeft aan dat degene die het boeket krijgt erg lief is.

Laatste tip:

Wilt u online bloemen bestellen neem dan eens een kijkje op http://www.bloemenbezorgenvandaag.nl en vergelijk de top aanbiders van bloemisten die vandaag nog bloemen bij u thuis kunnen bezorgen

Tower Living Venetie bij Yels.nl